Potrivit spuselor dale, pentru că omul pătrunde cu tot mai multă agresivitate în habitatele animalelor sălbatice, numărul bolilor zoonotice va crește.
Aminind că noul coronavirus s-a transmis la oameni de la lilieci, omul de știință avertizează că jungla amazoniană este ”un adevărat rezervor de virusuri”, care pot trece de la animal la om. ”Posibilitatea este foarte mare”, a atras atenția Lapola.
De altfel, el este convins că distrugerea ecosistemlor sălbatice și instabilitatea ecologică au condus, în precut, la răspândirea HIV și a altor maladii grave, precum dengue și Ebola.
Citește și SARS-CoV-2. Așa arată virusul care a provocat pandemie și criză VIDEO
”Când creați un dezechilibru ecologic, virusul poate sări de la animal la om”, a insistat omul de știință, arătând, în context, că numai din ianuaria și până în aprilie anul curent au fost distruge 1200 de hectare de pădure în jungla amazoniană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.