"Pentru a identifica momentul producerii de noi mutații, trebuie studiat cu mare atenție genomul virusului, și trebuie urmărite genele care oferă rezistență în mediul extern”, explică specialistul din Rusia.
El spune că, acum, ”virusul nu se simte bine în condiții de iarnă, la temperaturi scăzute. Dar ce se va întâmpla dacă, în timp, virusul va dobândi capacitatea de a supraviețui la minus patru grade? Va fi groaznic pentru toată lumea, va fi cea mai neagră dintre consecințele COVID-19”, a atras atenția Zhemchugov într-un interviu acordat presei ruse.
Potrivit acestuia, genomul virușilor ascunde un mecanism al schimbărilor, al modificărilor. Genele se pot insera în alt loc parte pentru a nu întrerupe popularea. Cu toate acestea, virusul nu poate ucide toate organismele vii, deoarece ele sunt casa lor, acolo trăiesc.
Citește și Părintele vaccinului rusesc, declarație ȘOC! NU va fi DISTRUS
Odată cu formarea imunității la majoritatea locuitorilor planetei, infecțiile vor trebui să-și găsească alt loc de viață, spre exemplu, la animale și să aștepte o generație de oameni fără imunitate.
După cum susține medicul, câteva minute sau ore sunt suficiente pentru ca virusul să se mute. Schimbările de structură vor fi minore, dar vizibile pentru acțiunea selecției naturale. Cel mai adesea, mutațiile duc la o creștere a contagiozității.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.