Dar, a precizat experta, acest lucru nu este urmare a vreunei combinații a celor două virusuri. Sunt două virusuri total diferite, care nu fac schimb de componente. Pur și simplu, organismul omului va fi supus unei duble presiuni, a explicat specialista din Statele Unite.
”În același timp însă, mutațiile punctuale ale noului coronavirus îngrijorează. Până acum au fost descrise destul de detaliată nu doar tulpina D614G, dar și alte noi mutații”, a spus omul de știință
Dar, a continua ea, ”aceste virusuri sunt foarte periculoase. Mai mult, experimentele in vitro a arătat că unele dintre aceste noi tulpini nu pot fi neutralizate de anticorpii la versiunea inițială a noului coronavirus, care a infectat milioane de oameni începând din iarna și primăvara acestui an”, a adăugat Baranow.
Citește și COVID-19. Copiii, cea mai mare sursă de contagiune. Studiu
Potrivit precizărilor sale, acest lucru creează noi motive de preocupare legate de vaccinurile în curs de dezvoltare, deoarece nu se știe dacă aceste tratamente vor fi în stare vă ”învingă” absolut toate tulpinele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.