”Rezultatele studiului nostru demonstrează că o temperatură scăzută, un flux slab de aer curat și o circulație permanentă a aerului prin sistemul de climatizare au facilitat transmiterea noului virus la distanțe mai mari”, a explicat profesorul Adam Grundhoff.
Potrivit spuselor sale, aceeași factori ar fi putut contribui la apariția noilor focare de covid-19 înregistrate în diferite țări ale lumii.
”În condițiile descrise mai sus este evident că o distanță de 1,5 până la 3 metri este insuficientă pentru a preveni răspândirea noului virus”, a subliniat omul de știință german.
Autorii studiului arată că, în astfel de condiții, pentru a rupe lanțul de contaminare se impun măsuri suplimentare: modernizarea sistemelor de climatizare, echiparea lor cu filtre speciale și utilizarea de către angajați a unor măști mult mai eficiente.
Citește și Expert german. Covid-19. SIMPTOME ce vor rămâne și după vindecare
”Lucrarea noastră de cercetare și experimentele pe care noi le-am făcut înainte de a trage concluziile expuse au importanță pentru industriile de prelucrare a cărnii, a peștelui și a altor produse similare, dar pot ieși dincolo de aceste domenii, demonstrând necesitatea de a îmbunătăți calitatea aerului în spații închise pentru a preveni, pe viitor, apariția unor astfel de focare”, a insistat cercetătorul german.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.