Potrivit interlocutorilor jurnaliștilor britanici, apar tot mai multe dovezi ale faptului că noul virus lasă traume, putând antrena leziuni ale creierului și risc sporit la Alzheimer. Medicul Hillary Floyd, șefa noului centru Seacole de reabilitare după covid-19, a declarat pentru The Telegraph că este îngrijorată de faptul că nu se știe cât durează aceste consecințe.
În același timp, ea s-a declarat șocată de numărul mare de tineri care solicită sprijinul centrului și care, deși declarați sănătoși, acuză oboseală cronică și incapacitate de muncă.
”Acești oameni care, poate, au avut o afacere, făceau sport, mergeau la sală, într-un cuvânt erau activi, au ajuns acum să nu se poată ridica din pat”, a dezvăluit medicul, potrivit căreia ”în unele cazuri senzația de epuizare s-ar putea menține chiar mulți ani de acum înainte”.
Citește și Coronavirus. Cât rezistă noul virus în apa râurilor. Mult
”Sunt persoane care, din cauza stării acute de oboseală și a dificultăților de respirație, nu se pot concentra mai mult de 10 minute asupra unei activități. Din păcate, nu știm cât durează aceste efecte nedorite. La fel cum nu știm dacă generația care are acum 50-60 de ani va prezenta, peste 20 de ani, un risc ridicat de demență”, a subliniat doctorul Floyd.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.