Piața este propulsată de avansul tehnologiei în infrastructura locală (tot mai multe gospodării conectate la internet de mare viteză) și de utilizarea tot mai avansată a smartphone-urilor și tabletelor de ultimă generație, acestea din urmă permițând accesul utilizatorilor la jocuri online inclusiv în locuri publice, în afara casei.
În țara noastră, numărul de conexiuni la internet fix a depăşit pragul de 6 milioane, conform unui raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. În mediul rural 64% din gospodării au internet, față de 81% de conexiuni la internet fix în mediul urban. În ceea ce privește internetul mobil, la finalul anului 2021 existau 21,2 milioane de conexiuni active, dintre care 74% fiind conexiuni 5G sau 5G (o creștere de 15%).
Traficul de internet mobil a crescut cu 32% în doar un an, ajungând la 6,5 GB / lună / locuitor. Potrivit Institutului Național de Statistică, aproape 80% dintre gospodăriile din România au avut acces la rețele de internet în 2020.
Ca și România, multe țări din întreaga lume au cunoscut o creștere fantastică a industriei online, cu efecte implicite și în zona de pariuri și cazino online. Un exemplu este Bangladesh, care a cunoscut o creștere a internetului de peste 93% din 2000 până în 2021. Evident, utilizarea în creștere a internetului a permis cazinourilor online să înflorească. Oriunde în lume (acolo unde legislația le permite activitatea), operatorii de jocuri de noroc online investesc în tehnologie, oferind soluții tot mai sigure și mai plăcute pentru pasionații de jocuri.
Evoluția pieței de jocuri de noroc online la nivel global nu este unitară, dar în cele mai multe regiuni de pe glob se înregistrează creșteri importante, cu perspective foarte bune pentru anii următori. Tot mai multe celebrități își folosesc imaginea pentru a promova branduri de jocuri de noroc online, iar sponsorizările corporative în societate atrag și mai mult public. Aplicațiile mobile fac jocul mai ușor și mai plăcut, impulsionând de asemenea creșterea volumelor de afaceri ale operatorilor de pariuri sportive, cazino online și alte astfel de jocuri de noroc online.
În ceea ce privește valorile de piață ale segmentelor de jocuri online din categoria gambling, pariurile sportive rămân în top, așteptându-se să își păstreze poziția dominantă și la nivelul anului 2030. Jocurile de cazino pe internet câștigă tot mai mult teren inclusiv pe piețe în plină dezvoltare, un trend foarte vizibil și în România. Jocurile de poker, bingo și alte facilități de gambling rămân în zona de nișă, dar toate aceste segmente se așteaptă să aibă evoluții favorabile an de an.
Dacă în multe domenii de afaceri a avut un efect negativ, în industria de gambling este clar faptul că pandemia COVID-19 a provocat creșterea pieței. Reglementările de izolare și distanțare socială impuse de diferitele țări și guverne au afectat operațiunile cazinourilor terestre, favorizându-le pe cele online.
La fel cum platformele de streaming cu filme și seriale s-au bucurat de creșteri masive, tot așa publicul și-a îndreptat atenția mai mult către pariuri online, sloturi online, jocuri de bingo online etc. Chiar dacă lucrurile au revenit în mare parte la normal în privința permisiunilor de activități sociale offline, obiceiurile deprinse online vor influența în continuare alegerile oamenilor, iar soluțiile digitale vor avea succes susținut pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.