Sodiul și ionii de clor participă la funcționarea neuronilor și a sistemul nervos, transmițînd semnalele corespunzatoare. Sarea afectează planificarea pe termen lung a creierului și claritatea mentală.
Sarea formeaza pricipalul electrolit din organismul uman dar dacă se găsește în concentrații reduse, scade de 11 000 de ori viteza transferului informațional dinspre și către creier.
Sarea este importantă pentru neuronii care ne fac capabili sa fim creativi și să planificam pe termen lung.
Reacții biochimice importante contribuie la funcționarea enzimelor, a producției de energie, hormoni, transportul proteinelor și multe alte procese.
Sarea are rol în digestie, funcționarea glandelor suprarenale, combatere a infecțiilor și multe altele. Din 2002, sarea este iodată masiv în România ceea ce spun unii specialiști, ar declanșa afecțiuni autoimune la unele persoane.
Singurele surse de sare care nu sunt procesate sunt cea nerafinată și neiodată de la plafar și cea de Himalaya.
Citește și:Nestle intră pe piața produselor vegane cu un produs atipic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.