Studiile defavorabile nu vor mai putea fi ținute la secret
Conform noilor reglementări, se va crea un registru european al studiilor comandate astfel că se va putea garanta că o autorizație va furniza toate informațiile, inclusiv rezultatele studiilor nefavorabile.
Autoriatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (AESA) va face publice toate studiile efectuate și existente în vederea informării corecte și a asigurării acurateții cercetărilor.
Citește și: Un producător de dulciuri va deschide mii de cafenele
Producătorii de alimente vor fi obligați să facă publice toate informațiile privind evaluarea gradului de siguranță, mai puțin procesul de fabricație sau prodicție.
"Acest acord ne permite sa avem un proces decizional bazat pe dovezi stiintifice, pentru a garanta un nivel ridicat de siguranta si sanatate publica in Europa, imbunatatind in acelasi timp increderea publicului si transparenta in procesul de luare a deciziilor", a explicat raportorul Pilar Ayuso.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.