''Suma de aproximativ 17 milioane de euro, cât a rămas de plată în urma acelui împrumut, se va aloca de la bugetul de stat. Se va stinge această sumă prin echilibrarea bugetelor locale (...) Un proiect care, din păcate, a creat pentru unele comunităţi locale ceea ce îşi doreau, dar alte 61 au rămas cu datorii pentru investiţii la care au visau, dar pe care nu le-au obţinut (...) S-au creat mai multe efecte negative (...) Se grevează dreptul de a participa la proiectele cu finanţare europeană, dobânzi care curg, din păcate, în mod nejustificat pentru multe din comunităţile locale din Suceava (...) S-a găsit o soluţie care va veni foarte curând, în sensul de a acoperi această povară financiară şi de a finaliza în acele comunităţi locale proiectele pentru care acest împrumut s-a luat, la vremea respectivă (...) În curând o să aveţi şi actul normativ", a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă.
Ministrul a arătat că este important să fie un concept integrat prin care, pe lângă acoperirea datoriilor, să se finalizeze şi proiectele ce vizează aducerea gazului metan în comunităţile respective.
Citește și Teodorovici vrea să înghețe unele taxe și să eliminele altele
"Se doreşte un concept integrat. Pe de o parte alocarea de fonduri de la bugetul de stat, pentru a acoperi această sarcină financiară la nivel local, pe de altă parte să continuăm ceea ce acele comunităţi locale aşteaptă, adică racordarea la partea de gaze. Din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, lansat de curând de Guvernul României, se vor depune, pentru acele comunităţi locale, aceste proiecte pentru a finaliza ceea ce oamenii aşteaptă de foarte mulţi ani de zile", a spus Teodorovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.