Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat că atât pandemia cât și criza din Ucraina pot fi o mare ocazie pentru România, pentru economia țării.
Teodorovici a explicat că acum ar fi fost o ocazie foarte bună pentru a pune presiune pe Comisia Europeană și pentru a atribui contracte pentru proiectele majore ale României, pentru a rezolva proiecte care trenează de multă vreme și pentru a beneficia de banii care pot veni de la Bruxelles.
”Perioada pandemiei pentru populație nu a fost una bună însă pentru o guvernare bună, această perioadă poate să fie una de aur. De ce? Pentru că poți să faci foarte multe lucruri invocând starea economică și socială. Așadar, pandemia și războiul din Ucraina pot fi pentru niște guvernanți un moment ideal. Guvernul ar putea să își asume pentru infrastructură atribuirea de contracte în mod direct. Contracte mari. Că vorbim de hidrocentrale neterminate, că vorbim de proiecte mari din infrastrustuctură. Guvernul României poate negocia în mod direct cu cei de la Comisia Europeană și chiar să preseze și să pluseze ca un număr de contracte mari să fie atribuite în mod direct, invocând starea de război, partea de energie, de economie, partea socială. Dar cineva trebuie să își asume acest lucru”, a explicat fostul ministru.
Despre proiectul autostrăzii București - Brașov, care avea un contract semnat și urma să fie finanțat printr-un parteneriat public-privat, a fost reziliat după ce Eugen Teodorovici a părăsit ministerul de Finanțe după care s-a demarat al treilea proiect de fezabilitate.
Despre sectorul de autostradă Pitești - Sibiu, fostul ministru a spus că este aceeași poveste ca și la București Brașov: ”Acest sector este unul care nu se va finaliza deoarece este cel unul dintre cele mai complicate sectoare de drum din România”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.