Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 23,92 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea (10,12 milioane lei lei) şi BRD - Groupe Societe Generale Romgaz (7,70 milioane de lei). Aceste trei companii au consemnat împreună tranzacţii de 41,74 de milioane de lei, adică peste 72% din rulajul pieţei.
Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,18%, până la 9.262,37 puncte.
BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a câştigat 0,20% din valoare, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, este singurul indice care a închis pe minus, cu 0,20%.
Citește și Indicele BET, evoluție optimistă în primele tranzacții la BVB
Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o creştere de 0,08%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat tot cu 0,08%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere de 0,06%.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT, care s-au apreciat cu 14,12%, VES SA (+7,48%) şi Electroputere (+4,55%). Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Turism Felix (-6,21%), Mecanica Ceahlău SA (-3,68%) şi AAGES (-3,27%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.