Este, practic, oficial! Rusia pregătește terenul pentru o LOVITURĂ!

Simona Haiduc |
Data publicării:
Acuzându-i pe alții, Rusia și-a asigurat, practic, libertate de acțiune
Acuzându-i pe alții, Rusia și-a asigurat, practic, libertate de acțiune

Colaborarea dintre Rusia și Alianța Nord-Atlantică pe linie civilă și militară a încetat complet, a anunțat viceministrul de externe, Aleksandr Grușko, potrivit căruia singura responsabilă de situația creată este NATO. Interesant este că declarația vine după ce, luni dimineață, presa de la Moscova a anunțat că navele militare ruse monitorizează, în Marea Neagră, activitatea distrugătorului american ”Ross”. 

'NATO a renunţat ea însăși la o agendă pozitivă în relaţiile cu Rusia. Nu există o astfel de agendă. La fel cum nu există niciun semn că Alianţa Nord-Atlantică ştie cum să iasă din acest impas', a spus Gruşko, fost ambasador al Rusiei la NATO. În opinia lui, ”NATO a mers prea departe în inflamarea confruntării cu Rusia și, deocamdată, nu se vede când și unde va triuma rațiunea. Paradoxal, dar actualele relații dintre Rusia și NATO te duc cu gândul la contextul care a precedat crearea NATO”, a adăugat diplomatul rus, citat de presa locală.

Pe acest fundal, el a amintit că, în ultimul an, chheltuielile militare totale ale ţărilor NATO au depăşit o mie de miliarde de dolari, de 22 de ori mai mult decât fondurile alocate de Rusia apărării. Moscova, a subliniat Grușko, nu intenţionează să se ia la întrecere cu NATO în privința creşterii bugetelor militare, ci mizează pe 'mijloace economice, precise şi eficiente'.

Citind printre rânduri

'În ceea ce priveşte un conflict militar cu Alianţa Nord-Atlantică, toţi oamenii cu mintea limpede speră că un astfel de scenariu nu se va produce. Ar fi un dezastru pentru întreaga omenire. Sunt sigur că acest lucru se înţelege atât la Washington, cât şi la Bruxelles', a afirmat Aleksandr Gruşko. O declarație care, citită printre rânduri, poate anunța determinarea Moscovei de a renunța la vorbe și a trece la fapte. Ce poate fi? Nu neapărat un conflict militar de amploare, dar acțiuni care să amplifice și mai mult starea de tensiune la nivel global. 

Citește și Avertismentul Kremlinului! Dacă ne supărați, punem armele pe voi!

Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au deteriorat semnificativ, ajungând la un nivel similar din perioada Războiului rece, după anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014. În plus, Kremlinul este acuzat că furnizează armament rebelilor din estul separatist al Ucrainei, de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, de otrăvirea cu agent neurotoxic de tip militar a fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Marea Britanie, de amestec în alegerile dintr-o serie de ţări occidentale şi tentative de destabilizare a Occidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 369748.36RON
1 ETH = 8026.18RON
1 LTC = 370.67RON
1 XRP = 9.04RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel