În același timp, salariul minim diferențiat pentru studii superioare a fost eliminat din planurile Guvernului. De fapt, această formă de remunerare ar urma să dispară din prima lună a anului viitor.
„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (...) se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră”, se arată în Hotărârea de Guvern 1.071/2021.
Salariul minim diferențiat pentru studii superioare, care anul acesta este de 2.350 de lei, o să dispară din 2022, din moment ce Guvernul nu mai vrea să-l păstreze. De altfel, acest venit fusese „înghețat” până ce va fi depășit de salariul minim pe țară, ceea ce se va întâmpla în ianuarie.
Citește și Salariile tuturor funcționarilor vor fi majorate. În ce țară
În mod normal, acest salariu minim diferențiat era stabilit prin aceeași hotărâre cu salariul minim pe țară, însă HG 1.071/2021 nu conține nicio prevedere referitoare la vreun salariu minim diferențiat.
Referitor la salariul minim diferențiat pentru domeniul construcțiilor, momentan pare că acesta va rămâne tot la 3.000 de lei brut (n-au apărut discuții în spațiul public despre o eventuală majorare), notează Avocatnet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.