Tribunalul Brăila i-a condamnat, pe 11 octombrie, pe doi oameni de afaceri din Brăila, Muşat Cornel şi Manea Radu, la 6 ani, respectiv 4 ani de închisoare cu executare pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii, pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, ori în numele ei, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri, în formă continuată. Hotărârea instanţei nu este definitivă.
Ei au furat 13,5 miliarde de euro în 28 de ani. Analist: Vor mai exista tunuri financiare
Cei doi oameni de afaceri au întocmit acte false din care reieşea că ar fi organizat cursuri de tragere cu armament în poligon şi cursuri de antrenament fizic (specifice activităţii de agent de pază). Prejudiciul constatat de procurori se ridică la aproape 600.000 de lei. Procurorii anticorupţie au stabilit că, în luna septembrie 2010, Muşat Cornel, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, beneficiară a proiectului „Acordă-ţi o şansă!”, a depus, în două rânduri, la Organismul Intermediar Regional pentru POSDRU mai multe documente ce conţineau aspecte necorespunzătoare realităţii, pe baza cărora a fost admisă cererea de finanţare în etapa verificării administrative şi a eligibilităţii şi, implicit, obţinerea unei finanţări nerambursabile în valoare de 596.097 lei.
Procurorii anticorupţie au stabilit că, în luna septembrie 2010, Muşat Cornel, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, beneficiară a proiectului „Acordă-ţi o şansă!”, a depus, în două rânduri, la Organismul Intermediar Regional pentru POSDRU mai multe documente ce conţineau aspecte necorespunzătoare realităţii, pe baza cărora a fost admisă cererea de finanţare în etapa verificării administrative şi a eligibilităţii şi, implicit, obţinerea unei finanţări nerambursabile în valoare de 596.097 lei.
Aceste documente au fost folosite ulterior în susţinerea cererilor de rambursare a fondurilor, în valoare totală de 596.097 lei. Judecătorii au pus acum sechestru pe mai multe bunuri ale celor doi oameni de afaceri în vederea recuperării prejudiciului, potrivit Adevărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.