În plus, circa 20.000 de persoane evacuate de pe insulă au încă nevoie de adăpost, a precizat Stephane Dujarric, citând rapoartele Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).
Vulcanul, care se află în nordul insulei, a erupt ultima dată vineri, lansând o coloană de fum la o înălţime de 10 kilometri.
Citește și: Instalația nucleară Natanz. Ce a distrus explozia produsă la 50 de metri sub pământ
"Erupţia a afectat majoritatea mijloacelor de trai din partea de nord a insulei, inclusiv cultivarea bananelor, iar fluxurile de cenuşă şi de lavă au împiedicat circulaţia persoanelor şi a mărfurilor", a explicat Dujarric într-o conferinţă de presă.
[VIDEO] Saint-Vincent et les Grenadines en proie à une pénurie d'eau potable https://t.co/ZXmL1g8bOn pic.twitter.com/BsCeXyFcq3
— RCI Martinique (@RCI_MQ) April 13, 2021
Tremurăturile se simţeau încă din week-end şi o nouă explozie a avut loc luni, potrivit Centrul de Cercetări Seismice al Universităţii din Indiile de Vest (UWI).
Potrivit OCHA, "explozii, însoţite de căderi de cenuşă, similare sau cu o magnitudine mai mare, vor continua să apară în următoarele câteva zile".
Potrivit ONU, aproximativ 3.500 de persoane au fost transportate în 85 de adăposturi de urgenţă.
La Soufriere, cu o înălţime de 1.178 metri, este singurul vulcan activ de pe Saint Vincent. În timpul unei erupţii din 1902, aproximativ 1.500 de oameni au murit. Ultima erupţie s-a produs în 1979.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.