''Ne considerăm o parte inseparabilă a Europei... Totuşi, acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor deschise la adresa ţării şi a naţiunii noastre, în faţa nedreptăţilor ascunse şi a dublelor standarde'', a spus Erdogan într-o intervenţie în cadrul formaţiunii politice AKP, aflată la guvernare.
Turcia şi Grecia, membre ale NATO, au un diferend major legat de jurisdicţia maritimă şi de drepturile de explorare în Mediterana Orientală din cauza opiniilor divergente privind limitele platoului continental.
ASPIRINA zilelor noastre. Descoperire ȘOCANTĂ! Studiu științific
Ankara a provocat iritarea Greciei în luna august atunci când a trimis în zona disputată nava de studii seismice Oruc Reis.
Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a atenţionat în cursul acestei luni că retorica Turciei cu privire la dosarul cipriot agravează tensiunile cu Uniunea Europeană şi că Ankara trebuie să înţeleagă că atitudinea sa ''o îndepărtează'' de blocul comunitar.
Turcia a anunţat sâmbătă că extinde până la 29 noiembrie activitatea de explorare seismică în zona disputată din Mediterana Orientală, o decizie care ar putea amplifica tensiunile din regiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.