Publicitate
Într-un discurs rostit la Istanbul, Erdogan a declarat că Turcia a deschis calea pentru ca producătorii EV să investească în această ţară, după ce luna aceasta compania auto chinezească BYD a anunţat că va construi o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.
Pe termen lung, Ankara vrea să fie un jucător major pe segmentul EV.
"Implementăm subvenţii de cinci miliarde de dolari în această zonă pentru a majora capacitatea noastră anuală de producţie la cel puţin un milion de unităţi", a afirmat preşedintele turc.
Guvernul intenţionează să adopte un alt pachet de investiţii, de cinci miliarde de dolari, pentru a construi o unitate de producere a semiconductorilor.
"Cu investiţiile noastre în baterii, vrem să ajungem o bază regională de producţie prin construirea de capacităţi de 80 gigawaţi oră până în 2030", a adăugat Erdogan.
Acesta a anunţat că Turcia va furniza granturi de 2,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea unităţilor producătoare de celule solare cu o capacitate de până la 15 gigawaţi, iar Guvernul va aloca încă 1,7 miliarde de dolari pentru a produce componente esenţiale pentru energia eoliană.
Cu ajutorul acestor subvenţii, Turcia vrea să atragă investiţii în sectorul privat de cel puţin 20 miliarde de dolari, detaliile urmând să fie anunţate în curând, a informat Erdogan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.