Întâi, acestea trebuie tăiate îm bucăți mai mici, cu fierăstraie speciale cu pânze încrustate cu diamant, deoarece numai acestea pot pătrunde prin carcasele din fibră de sticlă, scrie Bloomberg.
Brațele elielor trebuie tăiate în cel puțin 3 bucăți pentru ca acestea să poată fi încărcare în camioane ca apoi să fie depozitate în gropi de gunoi.
Publicația americană dă exemplul gropii de gunoi din orașul Casper, Wyoming, unde sunt depozitate 870 de bucăți din elicele eolienelor dezafectate, acestea fiind numai o parte din cele care au fost înlocuite.
Eolienele asigură 25% din producția națională electricitate
Problema este că astfel de reziduuri sunt peste tot în lume. Este vorba despre zeci de mii de astfel de fragmente de elici care sunt depozitate în gropi de gunoi. Numai în SUA vor fi înlocuite 8.000 de astfel de elici iar Europenii trebuie să înlocuiască anual 3.800 de astfel de piese.
Eolienele au fost proiectate ca să reziste uraganelor astfel că distrugerea sau reciclarea acestora este una extrem de dificilă. Acum, industria caută soluții pentru a rezolva această problemă despre care nu s-a vorbit prea mult, până la această oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.