Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Engie a precizat că va vinde termocentrale cu o capacitate totală instalată de 2.345 MW către fondul Riverstone Holdings LLC, o operaţiune care va permite Engie să îşi reducă datoriile cu aproximativ 200 milioane euro. După finalizarea tranzacţiei, cărbunele va mai reprezenta doar 4% din capacităţile globale de producţie de electricitate ale Engie, faţă de 13% la finalul 2015.
"Tranzacţia este una în linie cu strategia grupului de a deveni lider mondial în tranziţia energetică. Ne concentrăm investiţiile pe soluţii pentru companii şi autorităţi locale, dezvoltarea energiilor regenerabile şi adaptarea reţelelor la tranziţia energetică" a declarat directorul general de la Engie, Isabelle Kocher.
Citește și: Statul francez își reduce participația la o companie de pe piața energetică românească
Conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 prezentat în luna februarie, Engie se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani, şi de asemenea investiţiile sale vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. Grupul francez a precizat atunci că va investi între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019-2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii către clienţi (servicii către persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), 2,3 - 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 - 3,3 miliarde euro pentru reţele.
Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.