Astfel, 66% dintre alegătorii elveţieni chestionaţi sprijină un regim mai strict de control asupra armelor, în timp ce 33% se opun schimbării regimului actual. Marja de eroare a sondajului este de 2,9% puncte procentuale.
Restricţiile respective ar urma să se aplice şi Elveţiei întrucât această ţară, deşi nu este membră a UE, face parte din spaţiul Schengen. Un referendum pe această temă va fi organizat în 19 mai.
Eşecul de a adopta noile norme europene ar putea forţa Elveţia să părăsească spaţiul Schengen şi aşa-numitele ''regulamente Dublin'', acestea din urmă referindu-se la gestionarea cererilor de azil.
Citește și: Anunț important pentru români. 100 de milioane alocate luptei contra armelor albe
După atacurile teroriste de la Paris din 2015, Uniunea Europeană a înăsprit, în 2017, legislaţia cu privire la achiziţionarea armelor semiautomate precum cele folosite în atentatele din capitala Franţei.
Elveţia este una dintre ţările europene cu cele mai ridicate rate în privinţa deţinerii armelor de către persoane fizice, în nu mai puţin de 48% dintre gospodăriile elveţiene existând o armă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.