Publicitate
Deşi firmele de private equity au nevoie, de obicei, de cinci ani de restructurare pentru a readuce o companie pe piaţa bursieră, termenul de trei ani propus de Musk arată că miliardarul crede într-o reformă rapidă a reţelei de socializare, într-un efort de de îmbunătăţire a profitabilităţii.
De când a debutat pe piaţa de capital în 2013, Twitter a avut profit doar în 2018 şi 2019, iar ritmul de creştere al societăţii nu s-a încadrat în estimări în ultimele două trimestre. Acţiunile Twitter s-au apreciat cu doar 17,3% în ultimii nouă ani.
Recent, boardul Twitter a anunţat că este de acord cu oferta lui Elon Musk de cumpărare a companiei pentru 54,2 dolari per acţiune, în total 44 de miliarde de dolari.
Ciuvică, surprins de Câciu: Vă dați seama câtă minte trebuie să ai să spui așa ceva? / video
Totuşi, planul de a readuce Twitter la tranzacţionare pe Wall Street în trei ani este destul de optimist, scrie Forbes. De exemplu, în cazul Tesla, Musk a anunţat în mod repetat o serie de deadline-uri în care nu a reuşit să se încadreze.
Listarea pe bursă oferă oportunitatea de a atrage capital, însă implică, de asemenea, obligaţia de a publica rapoartele financiare către acţionari şi public, presiunile trimestriale reducând astfel marja de manevră a executivilor.
În 2018, Musk a anunţat că ia în considerare o potenţială delistare a Tesla, remarcând că, în calitate de companie publică, Tesla se confruntă cu „fluctuaţii severe” ale preţului acţiunii şi măsuri care afectează obiectivele pe termen lung ale producătorului de maşini electrice. În mai puţin de trei săptămâni, Musk a declarat că Tesla va rămâne listată, în urma feedback-ului oferit de acţionari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.