Elon Musk se gândește să taxeze utilizatorii Twitter cu 20 de dolari (17,30 lire sterline) pe lună sau 240 de dolari pe an pentru o bifă albastră pe contul lor, în timp ce cea mai bogată persoană din lume pregătește o revizuire a platformei de socializare.
Directorul executiv al Tesla plănuiește schimbări la serviciul de abonament Blue al Twitter, potrivit newsletter-ului tehnologic Platformer, inclusiv creșterea taxei de 4,99 dolari pe lună la 19,99 dolari. Utilizatorii verificați de platformă - care poartă o bifă albastră care îi semnalizează ca sursă autentică - ar avea la dispoziție 90 de zile pentru a se abona la Blue sau își vor pierde marcajul.
Musk nu a comentat direct povestea, dar a scris duminică pe Twitter pentru cei peste 110 milioane de urmăritori ai săi că "întregul proces de verificare este în curs de revizuire chiar acum".
El a semnalat, de asemenea, un sondaj lansat luni dimineață pe Twitter, în care îi întreba pe utilizatorii Twitter cât ar plăti pe lună pentru o bifă albastră: 5 dolari; 10 dolari; 15 dolari; sau "nu ar plăti". Sondajul a fost creat de investitorul în tehnologie Jason Calacanis, un asociat al lui Musk, care face parte din echipa adusă de multimiliardar pentru a ajuta la conducerea afacerii de la preluarea de 44 de miliarde de dolari. Un abonament de bază la Netflix costă 6,99 dolari sau 4,99 lire sterline pe lună.
O majoritate covârșitoare a respondenților la sondaj au spus că nu ar plăti deloc, dar o minoritate substanțială a indicat că ar plăti.
Există aproximativ 400.000 de utilizatori verificați pe Twitter, începând din 2021, dar programul a fost mult timp afectat de probleme. Introdus în 2009 ca răspuns la un val tot mai mare de îngrijorări ale celebrităților cu privire la imitarea - inclusiv din partea lui Kanye West, care a scris pe blog că "TOT CE OFERĂ TWITTER îmi trebuie mai puțin" - "bifă albastră" a ajuns rapid să fie un simbol de statut, mai degrabă decât o simplă dovadă de identitate.
Acest lucru a dus la retragerea de către Twitter a statutului de verificare de la utilizatori controversați, cum ar fi personalitatea de dreapta Milo Yiannopoulos, confruntându-se cu critici pentru că l-a acordat supremației albilor și, în cele din urmă, a pus pe pauză întregul program timp de mai mulți ani, înainte de a-l relua în 2021.
Chiar dacă fiecare utilizator verificat ar plăti această taxă, venitul anual ar fi mai mic de o zecime din suma estimată la 1 miliard de dolari, reprezentând dobânzile datorate pentru împrumuturile contractate de Musk pentru a cumpăra site-ul.
Dar Musk ar putea avea obiective mai mari: unul dintre obiectivele sale declarate atunci când s-a oferit să achiziționeze Twitter în aprilie a fost acela de a "verifica toți oamenii", iar extinderea serviciului său de abonament de nișă ar putea aduce venituri semnificative.
De asemenea, Washington Post a relatat luni că Musk plănuia să concedieze 25% din cei 7.500 de angajați ai Twitter, într-o primă rundă de reduceri de personal în cadrul companiei din San Francisco. Într-o interacțiune cu un utilizator Twitter duminică, Musk a fost întrebat care este "cel mai încurcat" lucru de la companie, la care a răspuns: "Se pare că sunt 10 persoane care "gestionează" pentru fiecare persoană care codifică", relatează The Guardian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.