Elon Musk, a cărui avere este estimată de publicația Forbe la 292,6 miliarde de dolari, nu este convins că cele 6 miliarde de dolari pe care este dispus să le ofere vor fi folosite așa cum trebuie pentru a rezolva problema foametei în lume. Iată de ce el a cerut reprezentanților Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM) să explice cum vor fi cheltuiți banii și a promis că își va vinde propriile acțiuni Tesla dacă va primi un răspuns convingător.
"Dacă PAM poate descrie cu exactitate cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și voi face acest lucru", a scris Musk. El a adăugat că explicația ar trebui să includă date privind finanțarea și contabilizarea cheltuielilor în numerar.
Săptămâna trecută, David Beasley a cerut miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos să "facă un singur pas înainte, să dea un exemplu” donând 6 miliarde de dolari. Beasley a declarat că o astfel de donație ar putea salva 42 de milioane de oameni care "vor muri literalmente dacă nu ajungem la ei".
Vor veni și după voi
În altă ordine de idei, Musk, a criticat taxa pentru miliardari propusă în SUA de senatorii americani, subliniind că cele 50 de miliarde de dolari pe care vor să i le ia sunt necesare pentru a trimite oameni pe Marte și a avertizat că după miliardari, autoritățile vor veni după clasa de mijloc. ”La un moment dat, banii aceștia se vor termina și vor căuta în altă parte, adică la voi”, a scrie Musk într-o postare pe Twitter.
Fondatorul Tesla crede că totul pornește de la cheltuielile publice prea ridicate și subliniază că banii miliardarilor nu vor face decât să acopere decât un mic ”gol” din buget, cel geenrat de datoria internă. ”Conform propriilor lor calcule, cu acest impozit nu va putea fi acoperite decât 10% din suma totală a cheltuielilor, cifrate la 3,5 trilioane de dolari. De un vor fi luate celelalte 90 de procente? Răspunsul - de la voi, de la clasa de mijloc”, a avertizat Musk.
Citește și Tesla valorează peste 1.000 miliarde de dolari. Elon Musk are ambiții și mai mari
Senatorii democrați din SUA au propus un plan care ar impune o taxă de 23,8% din profitul pe valoarea activelor, cum ar fi acțiuni și obligațiuni, indiferent dacă acestea au fost sau nu vândute. "O taxă pe miliardari" ar putea intra în vigoare în 2022 și ar afecta aproximativ 700 de contribuabili cu active totale de peste 1 miliard de dolari sau cu venituri anuale de peste 100 de milioane de dolari în ultimii trei ani.
Planul fiscal al democraților este o modalitate de a compensa cheltuielile sociale promise de președintele american Joe Biden, care s-ar putea apropia de 2.000 de miliarde de dolari, notează Bloomberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.