Publicitate
Într-un interviu amplu cu directorului general al fondului norvegian de investiții, Nicolai Tangen, Musk i-a spus acestuia că inteligența artificială este limitată de disponibilitatea energiei electrice și că următoarea versiune a lui Grok, chatbotul cu inteligență artificială al start-up-ului său xAI, ar urma să fie antrenat până în luna mai.
"Dacă definiți AGI (inteligența generală artificială) ca fiind mai inteligentă decât cel mai inteligent om, cred că acest lucru este probabil să se întâmple anul viitor sau peste doi ani", a spus Musk când a fost întrebat despre calendarul de dezvoltare a AGI.
Declarația sa vine în contextul în care experții estimează că dezvoltarea următoarei etape a inteligenței artificiale se va realiza tocmai în următoarele decade.
Miliardarul, care a cofondat și OpenAI, creatorul ChatGPT, a declarat că lipsa cipurilor avansate împiedică antrenarea celei de-a doua versiuni a modelului Grok.
Musk a fondat xAI anul trecut pentru a concura cu OpenAI, pe care a dat-o în judecată pentru că și-a abandonat misiunea inițială de a dezvolta AI în beneficiul umanității și nu pentru profit. OpenAI neagă acuzațiile.
Musk a declarat că antrenarea modelului Grok 2 a necesitat aproximativ 20.000 de GPU-uri Nvidia H100, adăugând că modelul Grok 3 și următoarele vor necesita 100.000 de cipuri Nvidia H100.
Vorbind despre vehiculele electrice, Musk a reiterat că producătorii auto chinezi sunt "cei mai competitivi din lume" și reprezintă "cele mai dificile provocări competitive" pentru Tesla.
El a avertizat anterior că rivalii chinezi vor demonta rivalii globali fără vreo barieră comerciale.
Tangen a declarat că fondul suveran de investiții de 1.500 de miliarde de dolari al Norvegiei, unul dintre cei mai mari acționari ai Tesla, s-a întâlnit luna trecută cu președintele companiei de vehicule electrice și a primit o actualizare a situației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.