Elon Musk sugerează că Ucraina ar trebui să cedeze Peninsula Crimeea, care în 2014 a fost alipită ilegfal de Rusia, pentru a nu isca degenerarea situației la nivel mondial.
„Dacă Rusia se confruntă cu alegerea de a pierde Crimeea sau de a folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, o va alege pe cea din urmă. Am sancționat deja Rusia în toate modurile posibile, așa că ce mai are de pierdut? Dacă atacăm nuclear Rusia, ne va bombarda înapoi și așa ajungem la al treilea război mondial”, a scris acesta pe Twitter.
„Indiferent dacă vă place sau nu, Crimeea este văzută de Rusia ca o parte centrală a Rusiei. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor”, a adăugat Elon Musk.
Cel mai bogat om din lume susține că Rusia va folosi arme nucleare dacă armata lui Putin va fi distrusă de NATO.
„Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei și înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat”, a spus el.
„Dar, hei, uită-te la partea bună! Rusia nu are Crimeea în acel scenariu, așa că poți fi liniștit de acel gând, în timp ce privești cum se ridică norii ciupercii (ce se formează după o explozie atomică.)”, le-a spus el celor care au fost în dezacord cu ce a spus.
Elon Musk a anunțat că va continua să finanțăeze rețeaua de internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce a spus că nu-și mai permite să facă asta.
„La naiba. Chiar dacă Starlink pierde în continuare bani şi alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm guvernul ucrainean pe gratis”, scria acesta pe Twitter.
Multimiliardarul Elon Musk le ceruse abonaților săi de pe Twitter să se pronunţe asupra unui plan pentru a pune capăt războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, o ințiativă condamnată imediat de ucraineni, inclusiv, de președintele Volodimir Zelenski.
Planul lui Elon Musk este bazat pe patru puncte: referendumuri, sub supravegherea ONU, privind viitorul celor patru regiuni ucrainene anexate săptămâna trecută de Rusia, cedarea Peninsulei Crimeea, alipită ilegal de Rusia în 2014, asigurarea alimentării cu apă a Crimeei și neutralitatea Ucrainei.
Putin va pleca, dar următorul țar va fi mai rău, avertizează un fost șef al MI6
Un fost șef al serviciului secret de informații din Marea Britanie a declarat că președintele rus Vladimir Putin va fi înlocuit "la momentul potrivit" - cel mai probabil cu cineva și mai rău decât el.
Sir Alex Younger, care a ocupat funcția de șef al MI6 între 2014 și 2020, a apărut la emisiunea BBC Newsnight, unde a fost întrebat de prezentatoarea Kirsty Wark dacă este posibil ca Putin să fie înlăturat de la putere.
"Putin este în pericol, iar pericolul poate veni chiar din partea electoratului politic pe care el însuși l-a creat", a răspuns el. Potrivit spuselor sale, este vorba de "dreapta șovinistă, naționalistă, probabil fascistă, care a fost baza sa de susținere și care acum îl pedepsește pentru că nu a mers suficient de departe și cu destulă fermitate".
Dorind să afle dacă a înțeles bine, Wark l-a provocat pe Younger să aprecieze cum ar putea fi înlocuitorul lui Putin și dacă, având în vedere cele spuse mai devreme de interlocutorul ei, următorul stăpân de la Kremlin va fi mai extremist și mai de dreapta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.