Luni, acțiunile Tesla au scăzut cu 6%, adică o reducere cu 7,4 miliarde de dolari a averii lui Elon Musk. Acesta are acum o avere estimată de 181,3 miliarde de dolari, cu 4,9 miliarde mai puțin decât omul de afaceri Bernard Arnault, directorul executiv al companiei Louis Vuitton, care are o avere de aproximativ 186,2 miliarde de dolari, conform Forbes.
Elon Musk a fost întrecut de francez și la mijlocul săptămânii trecute, dar la închiderea bursei din SUA de vineri, proprietarul Tesla și Twitter a revenit pe primul loc, cu 185,4 miliarde de dolari, cu 700 de milioane de dolari mai mult decât Arnault.
Averea lui Musk, provenită în mare parte din acțiunile Tesla, a crescut semnificativ după mărirea prețurilor acțiunilor producătorului de automobile, care a depășit peste 1.000% în numai doi ani. Acțiunile companiei lui Elon Musk au scăzut luni cu 6,3% și au pierdut mai mult de jumătate din valoare în 2022, din cauza unei vânzări accelerate în urma achiziției Twitter pentru 44 miliarde de dolari.
Musk deține în momentul de față 14,11% din acțiunile în circulație ale Tesla, cu o valoare de piață de 530 de miliarde de dolari. Acesta mai deține și peste 40% din acțiunile SpaceX. În clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, care utilizează metodologii diferite, șeful Twitter rămâne cel mai bogat om din lume. În acest top el figurează cu o avere de 168 de miliarde de dolari, urmat de Bernard Arnault, cu 167 de miliarde de dolari.
Reprezentanţii principalelor grupuri din PE condamnă vetoul dat de Austria împotriva aderării României şi Bulgariei.
Reprezentanţii grupurilor politice din Parlamentul European au condamnat marţi, la Strasbourg, vetoul dat săptămâna trecută de Austria şi Ţările de Jos împotriva aderării Bulgariei şi a României la Spaţiul Schengen, subliniind că aceste două ţări merită să devină membre cât mai rapid întrucât au îndeplinit toate criteriile necesare.
Liderul grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE), Manfred Weber, a afirmat că vetoul de săptămâna trecută dat de Austria a fost o eroare, care a provocat o frustrare justificată. El a accentuat că Spaţiul Schengen este o parte a identităţii europene, iar în actualul context legat de războiul din Ucraina, Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de unitate.
''Nu România şi Bulgaria sunt de blamat, nu ele deschid uşa migranţilor, ci Ungaria şi premierul Viktor Orban. Susţinem România şi Bulgaria şi cetăţenii români şi bulgari se pot baza pe sprijinul nostru'', a spus Weber.
Din partea grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Gabriele Bischoff a afirmat că ''refuzarea intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen de către Austria şi Ţările de Jos a fost o greşeală considerabilă''.
Ea a insistat pe ideea aplicării identice a regulilor pentru toate ţările membre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.