Acțiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 5% luni dimineață la New York.
Musk consideră că Twitter "se opune în mod activ" și "îi zădărnicește drepturile de informare" prin refuzul de a dezvălui informațiile, potrivit unui document privind valorile mobiliare. Luna trecută, Musk a declarat că nu va continua cu preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, decât dacă gigantul social media poate dovedi că roboții reprezintă mai puțin de 5% din utilizatorii săi, așa cum a declarat compania în documentele publice. Musk a estimat că conturile false reprezintă cel puțin 20% din totalul utilizatorilor.
Prăbușirea acțiunilor de luni a întărit îndoielile că Musk își va finaliza oferta de 54,20 dolari pe acțiune, adâncind și mai mult diferența dintre așteptările pieței și prețul miliardarului. Acțiunile abia - și doar pentru scurt timp - au depășit 50 de dolari de când Musk și-a lansat planul de preluare pe 14 aprilie.
Scandal ținut lanț
Directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, s-a certat cu Musk în mod public pe Twitter în legătură cu roboții. Agrawal a declarat că firma are examinatori umani care analizează "mii de conturi" pentru a determina prevalența roboților, dar a adăugat că nu poate oferi mai multe detalii din cauza problemelor de confidențialitate. "Din nefericire, nu credem că această estimare specifică poate fi realizată din exterior, având în vedere necesitatea critică de a utiliza atât informații publice, cât și private", a scris Agrawal în luna mai.
În documentul depus luni, Musk a dezaprobat în mod categoric evaluarea făcută de Twitter.
Biden, răspuns savuros la văicărelile lui Musk
"Ultima ofertă a Twitter de a da detalii suplimentare cu privire la propriile metodologii de testare ale companiei, fie prin materiale scrise, fie prin explicații verbale, echivalează cu refuzul cererilor de date ale domnului Musk", potrivit documentului, care a fost adresat consilierului juridic al Twitter, Vijaya Gadde.
Musk consideră că împotrivirea companiei de a furniza mai multe informații este o "încălcare materială clară a obligațiilor Twitter în cadrul acordului de fuziune, iar domnul Musk își rezervă toate drepturile care decurg din aceasta, inclusiv dreptul său de a nu finaliza tranzacția și dreptul său de a rezilia acordul de fuziune", se mai spune în document.
Costurile sunt mari
Consiliul de administrație al Twitter a declarat că intenționează să aplice termenii fuziunii, afirmând că tranzacția este în interesul tuturor acționarilor.
Preluarea propusă include o taxă ”de despărțire” de 1 miliard de dolari pentru fiecare parte, dar Musk nu poate pleca pur și simplu plătind taxa.
Acordul de fuziune include o clauză de executare specifică care permite Twitter să îl forțeze pe Musk să finalizeze tranzacția, potrivit documentului privind tranzacția. Acest lucru ar putea însemna că, în cazul în care afacerea ajunge în instanță, Twitter ar putea obține un ordin care să-l oblige pe Musk să finalizeze fuziunea, mai degrabă decât să obțină compensații monetare pentru orice încălcare a acesteia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.