Astfel, compania SpaceX face încă un pas spre obiectivul călătoriilor orbitale şi apoi interplanetare.
În luna mai SpaceX a reuşit o aterizare în condiţii perfecte a unui prototip al rachetei Starship, SN15, un vector reutilizabil cu capacitate mare de transport, ce a fost conceput pentru a transporta astronauţi şi echipamente spre Lună şi Marte. Aterizarea acestui prototip s-a produs după ce alte patru încercări anterioare s-au încheiat cu explozii.
"Prima misiune orbitală pentru Starship ar trebui să fie gata de lansare în câteva săptămâni, după ce vom primi aprobarea agenţiilor de reglementare", a postat Elon Musk pe contul său de Twitter.
Citește și Când speră Elon Musk să iasă primul automobil Tesla pe poarta uzinei din Berlin
Racheta Starship, noua generaţie de vectori de lansare produsă de SpaceX, are 120 de metri lungime. SpaceX şi-a propus să scadă preţul transportului de oameni şi echipamente în spaţiu şi să transforme această activitate într-o rutină.
Elon Musk a anunţat că intenţionează să-l trimită pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa într-un zbor în jurul Lunii la bordul Starship în cursul anului 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.