"La nivel global în 22 septembrie Organizația Meteorologică Mondială, aducea în atenția noastră, faptul că perioada 2015-2019 este posibil să fie cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice. O creștere a temperaturii medie anuală a aerului, cu 1,1 grade față de perioada preindustrială, anul 2016 rămâne până în prezent cel mai călduros an din ultimii 140 de ani, de când se fac măsurători meteorologice.", a declarat Directorul ANM.
Combaterea grindinei. Care este regretul ministrului Agriculturii
Elena Mateescu ne-a vorbit și despre o comparație dintre anul 2018-2019, ce schimbări au fost, sunt, și ce mai trebuie să vină.
"Ce se întâmplă la nivelul României? O temperatură medie multianuală a aerului în creștere cu 0,5 grade la nivelul perioadei climatice de referință, un an 2015, cel mai călduros an, veri mai călduroase cu un grad. Am făcut o comparație a temperaturii medie anuale a aerului și a precipitațiilor medii lunare în anul 2019 comparativ cu 2018 la nivelul țării. Observăm o temperatură media a primelor 9 luni de 12 grade, similar cu aceeași perioadă a anului 2018.", a spus Directorul ANM, Elena Mateescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.