În acest context, analistul Elena Cristian spune că: "Dacă ne uităm pe cifrele date de INS, răul de abia acum începe. Ce a fost până acum o să ni se pară foarte uşor. Preţurile vor mai creşte, toţi specialiştii spun asta, în lipsa unor măsuri clare ale Guvernului. Fac o paranteză... Guvernul nu poate, nu are viziune, e slab din punctul meu de vedere. Dar să se uite la ce au făcut alţii, să se inspire, că nu am inventat noi apa caldă. Haideţi să facem şi noi ce au făcut alţii”.
Analistul a mai spus că: ”Decizia de ieri a BNR (n.r. majorarea dobânzii de referinţă) nu a fost una rea, spun eu. Chiar dacă a scumpit creditele, BNR a preferat să sacrifice un număr mai mic din românii cu credite, încercând să tempereze creşterea preţurilor. Asta a fost explicaţia deciziei de ieri, sper că acest lucru se va întâmpla în perioada viitoare” aopinat ELena Cristian și a continuat explicând și că: ”Acum vorbim de o creştere cu 85% a preţului la gaze, atenţie, după eliminarea subvenţiei, etc. Deci o creştere a ceea ce plăteşte omul! Nu vorbim de o creştere care include şi ce a dat Guvernul până acum”.
Elena Cristian a mai explicat că: ”Îmi este greu, aş vrea să am o reţetă să vă spun ce ar trebui să facem. Ar trebui să nu mai mâncăm. să nu ne mai spălăm, să nu mai stăm la căldură, să nu mai gătim, să nu mai mergem cu maşina, să nu mai mergem în vacanţă, ar trebui să nu mai facem nimic” și a punctat faptul că: ”INS-ul, odată cu inflaţia, ar trebui să dea şi evoluţia salariilor, să se vadă clar că salariile nu au crescut, pe alocuri au scăzut. Soluţia e la Guvern, doar că Guvernul nu e în stare să dea nişte vouchere de 250 lei la două luni", a conchis Elena Cristian la România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.