”Această abordare care sfidează logica economică nu poate conduce - în cazul oricărei societăţi, dar mai ales al uneia aflată în plin proces de reorganizare - decât la un singur rezultat: falimentul”, afirmă compania, în comunicatul de presă.
Cele două componente principale de cost subevaluate de ANRE vizează cheltuielile cu achiziţia certificatelor de CO2 şi cheltuielile cu combustibilul.
În privinţa cheltuielilor cu achiziţia certificatelor de CO2, concomitent cu reducerea numărului de certificate acordate gratuit ELCEN, preţul acestora a crescut considerabil în 2018.
Astfel, pe piaţa internaţională, pe platforma EEX (cea mai mare piaţă a carbonului din lume) preţul a ajuns de la 8,70 euro/certificat în luna ianuarie, la 23,53 euro/certificat în luna decembrie. Pe piaţa internă, în semestrul II din 2018, costul cu achiziţionarea unui certificat CO2 a depăşit pragul de 25 euro/certificat (respectiv, 25,19 euro).
ELCEN face lumină în cazul ”sabotajului” din sectoarele 2,3 și 4
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.