Acest lucru îl afirmă profesorul Mircea Coșea, care, într-o intervenție pe postul de televiziune Antena 3, mărturisește că noile măsuri fiscale adoptate la începutul anului viitor vor înrăutăți situația și vor duce mai degrabă către un impas și mai proeminent.
Așadar, după anumite estimări, este de așteptat ca tabieturile românilor, fie că vorbim de ieșirile la restaurante, dulciurile, tutunul sau băuturile alcoolice să coste mai mult.
”Există această impresie că noile impozite și taxe vor fi suportate de mediul de afaceri însă nu este adevărat, vor fi suportate de către clienți pentru că orice taxă pe mediul de afaceri, deci cei care produc, până la urmă se răsfrâng în costurile la raft.
În prima parte a viitorului an vom asista la niște creșteri de prețuri pe care Guvernul încearcă să le compenseze cu creșterea pensiilor.”, susține profesorul Mircea Coșea.
Diferența dintre bogați și săraci, din ce în ce mai mare
”Diferența dintre bogați și săraci se accentuează în România. România devine o economie care seamănă izbitor cu cea a țărilor sud americane din anii 1950 - 1960, când discrepanța dintre cele două părți ale societății se mărește. În teorie există și a treia, dar clasa mijlocie va deveni la fel de săracă ca cei defavorizați, clasa mijlocie se referă la cei care lucrează în sănătate, în învățământ, funcționarii publici, de ci vor suferi pe urma acestor scumpiri. Este o tendință foarte clară de sărăcire a populației. România este una dintre cele mai importante țări europene în care tendința spre sărăcie este în creștere. 4 din 5 români au această situație, de avans spre un trai mai prost”, mărturisește Mircea Coșea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.