"Nu acceptaţi niciodată să fiţi plătite mai puţin decât colegii voştri bărbaţi, niciodată", a spus Georgieva la o discuţie legată de femei şi conducere, în cadrul adunării anuale a FMI.
Georgieva, de 66 ani, a subliniat că încă nu se pune problema de a ignora genul.
"Nu suntem încă în situaţia în care putem ignora genul. Femeile încă trebuie să muncească mai din greu decât bărbaţii pentru a fi egale", a subliniat ea.
Economista din Bulgaria, care a înlocuit-o în octombrie pe franţuzoiaca Christine Lagarde, este a doua femeie în fruntea instituţiei financiare în cei 75 de ani de la înfiinţarea acesteia şi prima care provine dintr-o economie emergentă.
"Avem o responsabilitate în cadrul instituţiilor pentru a demonstra că egalitatea de gen nu este numai un lucru bun ce trebuie făcut, dar este fantastic pentru a obţine rezultate", a adăugat Georgieva.
Războiul comercial, dezastru pentru economia lumii. Concluzia FMI
Aceasta a semnalat că o serie de studii ale FMI au demonstrat că, dacă femeile ar participa din plin la economia Suediei, PIB-ul ar creşte cu 4%, iar în cazul Senegalului procentul ar fi de 8%.
Adunarea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale va reuni săptămâna aceasta liderii economici din cele 189 de state membre, în contextul unei îngrijorări în creştere legate de economia globală.
Între 2010 şi 2014, Georgieva a fost comisar al Uniunii Europene pentru Cooperare Internaţională, pentru a deveni ulterior vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Programare Financiară şi Buget.
În 2016 s-a mutat la Washington pentru a fi director executiv al Băncii Mondiale, fiind preşedinte interimar al băncii la începutul lui 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.