Potrivit comunicatului, în ciuda încetinirii globale a creşterii economice, Ungaria poate menţine o creştere mai alertă. Inflaţia moderată şi dobânzile scăzute au în continuare un impact pozitiv asupra creşterii - se arată în document. Consumul tot mai mare şi îmbunătăţirea serviciilor de piaţă, respectiv creşterea continuă a ratei investiţiilor, menţine curba ascendentă a economiei maghiare - a mai adăugat Ministerul Finanţelor. Acestea pot asigura în continuare ca economia maghiară, a cărei creştere în acest moment depăşeşte cu mult 4%, să avanseze şi în anii următori cu 4%.
Așteptările Ministerului Finanțelor
Pentru anii următori, Ministerul Finanţelor se aşteaptă la îmbunătăţirea previziunilor conservatoare ale Băncii Mondiale, având în vedere că în ultimele 12 luni instituţia de la Washington a efectuat deja o îmbunătăţire totală de 0,8% a previziunilor privind creşterea economică a Ungariei pentru 2018, recunoscând astfel rezultatele economiei maghiare.
Citește și:România, printre codașii Europei la numărul de polițiști
Ministerul Finanţelor subliniază, totodată, că începând cu 2011 raportul dintre datoria publică şi PIB se află în îmbunătăţire continuă. Reducerea datoriei publice cu aproape 10%, care a avut loc în ultimii şapte ani, reprezintă una dintre cele mai bune rezultate în comparaţie cu celelalte state membre UE.
Opinia Băncii Mondiale
În contextul celor mai noi date de la Banca Mondială, ministerul reaminteşte că în toamna anului trecut, aproape toate organizaţiile internaţionale importante şi-au îmbunătăţit previziunile cu privire la perspectivele economiei ungare: Comisia Europeană a estimat o creştere mai mare cu 0,3% privind PIB-ul Ungariei pentru anul 2018, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au îmbunătăţit previziunile cu 0,2%, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu 0,5%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.