Anul trecut, emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) generate de activitățile economice ale rezidenților din Uniunea Europeană au însumat 3,6 miliarde de tone echivalent CO2, înregistrând o reducere de 22% față de anul 2008, momentul începerii publicării datelor, conform informațiilor prezentate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
În anul 2022, sectoarele cu cele mai ridicate emisii GHG au fost industria și furnizarea de electricitate, gaze, abur și aer condiționat, ambele contribuind cu 745 de milioane de tone echivalent CO2, reprezentând 21% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Pe locul următor se află gospodăriile, cu 718 milioane de tone echivalent CO2, adică 20% din totalul emisiilor, având un impact major în domeniul transporturilor, încălzirii locuințelor și altor utilizări.
În perioada cuprinsă între 2008 și 2022, s-au înregistrat cele mai semnificative scăderi ale emisiilor GHG în industria extractivă (cu un declin de 40%), furnizarea de electricitate, gaze, abur și aer condiționat (cu o reducere de 37%) și industrie (cu o scădere de 28%).
Uniunea Europeană și-a propus un obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, în direcția atingerii neutralității climatice până în 2050.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.