Potrivit sursei citate, produsul intern brut (PIB) a crescut cu un ritm anualizat neschimbat de 2,8%, potrivit celei de-a doua estimări a Biroului de Analiză Economică din cadrul Departamentului Comerțului.
Economiștii intervievați de Reuters prognozaseră că PIB-ul va rămâne neschimbat. Revizuirile ușor descendente ale cheltuielilor consumatorilor, cheltuielilor guvernamentale și exporturilor au fost compensate de îmbunătățiri în acumularea stocurilor private, investițiile de afaceri, precum și cheltuielile guvernelor locale și de stat.
Economia a crescut cu un ritm de 3,0% în trimestrul aprilie-iunie, extinzându-se într-un ritm considerabil mai mare decât cel considerat de Rezerva Federală ca fiind nesursă de inflație, estimat la aproximativ 1,8%.
Cheltuielile de consum, care reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică, au crescut într-un ritm solid de 3,5%, revizuit ușor în scădere de la estimarea anterioară de 3,7%.
Un indicator al cererii interne, care exclude cheltuielile guvernamentale, comerțul și stocurile, a crescut într-un ritm neschimbat de 3,2%. Cererea internă a înregistrat o creștere de 2,7% în trimestrul al doilea.
Profiturile naționale nete de impozite, fără ajustări pentru evaluarea stocurilor și consumul de capital, au crescut cu 0,2 miliarde de dolari, rămânând practic neschimbate în termeni procentuali în ultimul trimestru. Comparativ cu același trimestru al anului trecut, acestea au crescut cu 9,6%.
Profiturile instituțiilor financiare interne au scăzut cu 2,6 miliarde de dolari, în timp ce cele ale instituțiilor nefinanciare au crescut cu 30,8 miliarde de dolari. Profiturile provenite din restul lumii au scăzut cu 38,3 miliarde de dolari.
Pe baza veniturilor, economia a crescut cu un ritm de 2,2% în ultimul trimestru. Venitul național brut (GDI) a crescut cu un ritm revizuit în scădere de 2,0% în trimestrul al doilea. Anterior, GDI fusese estimat să crească cu un ritm de 3,4% în perioada aprilie-iunie.
În principiu, PIB-ul și GDI-ul ar trebui să fie egale, dar în practică diferă, deoarece sunt estimate folosind surse de date diferite și în mare parte independente. Revizuirile anuale de referință au redus semnificativ diferența dintre PIB și GDI.
Media dintre PIB și GDI, denumită și produs intern brut brut (GDO) și considerată o măsură mai bună a activității economice, a crescut cu un ritm de 2,5% în ultimul trimestru, egalând ritmul revizuit în scădere al trimestrului al doilea.
Anterior, GDO fusese raportat ca avansând cu un ritm de 3,2% în trimestrul aprilie-iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.