Economia și afacerile, BLOCATE de primari. Murad, revoltă: În Constanța e doar hi-hi, ha-ha. Ciolanul se împarte, dar timpul costă bani

Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
Mohammad Murad
EXCLUSIV
Mohammad Murad

Mohammad Murad a vorbit în emisiunea de astăzi despre afaceri și piedicile pe care le pun primarii, dar și despre orașul Constanța care nu s-a mai dezvoltat de ceva timp. 

"Vreau să vorbesc așa despre proiecte pe termen scurt și mediu și lung și dacă suntem pe aceeași lungime de undă cu primarii din zonă, despre care, din păcate, nu pot să spun că am motive să-i laud. Nici nu are rost să criticăm, dar să găsim soluții astfel încât să gândim măcar după 30 de ani într-un mod matur și să nu ne mai uităm la vecinii noștri bulgari sau din Croația, sau Grecia, sau Turcia cu invidie, să învățăm de la alții unde au făcut mai bine și să facem lucrurile la fel. Și sunt convins că turismul poate fi o variantă foarte bună având în vedere că economia românească s-a schimbat din '90 încoace.

România nu se mai poate baza pe industria grea și știu foarte bine acest lucru și ca urmare, există sectorul de servicii și turismul, sunt două sectoare foarte importante și de asta s-a dezvoltat foarte mult pe IT și pe servicii, nu avem încotro. Noi suntem prezenți în special pe țară. Avem export, care din păcate este foarte limitat la anumite produse și aici cred că e o mare problemă să exportăm doar materie primă, în loc să exportăm materia finită cu prețuri care să fie competitive cu Vestul în special sau înaltele piețe.

Dar primarii sunt prezenți o dată la patru ani de zile, atunci când au nevoie să facă imagine. Mai departe nimeni nu îi trage răspundere, nu-i întreabă nimic.", a spus Mohammad Murad.

"Cred că îmi permit să spun că m-aș bucura să fie oameni de afaceri, dar nu din scaun de primar, să fie niște oameni care să facă afaceri pentru orașul lor", a mai spus el.

O incompabilitate gravă!

"Dacă ești primar și faci afaceri cu firma ta, cu orașul. Adică eu nu spun că nu se întâmplă mult prea des lucrul ăsta iar de multe ori autoritățile închid ochii în funcție de partidul politic în care este primarul, dar lucrul acesta se întâmplă adesea, adică e primar la oraș, are companiile lui de obicei în spate, prin interpuși și foarte multe dintre contractele municipale sunt date acelei companii", l-a completat Bogdan Chirieac.

"Se vede foarte clar că există o chestie interesantă, că anumite județe, chiar și orașe importante care erau pe locul 3, 4, cum e Constanța, exemplu din punct de vedere economic, acum sunt pe locul 11, 12, 13 așa a picat Constanța. Pentru că nu s-a făcut nimic.

În Constanța  e doar hi - hi, ha - ha. Nu merge. Ne uităm la Cluj, Oradea... ne-au luat-o mult înainte! Și un lucru care nu neapărat că e trist, dar timpul costă bani, 30 de ani au trecut și încă în Constanța n-avem un parc Industrial. Avem un port care e foarte important și care lucrează la nivel de 20% din capacitate. Nu e din cauza pandemiei, este o situație de ani de zile. Pentru că din păcate se împart. N-aș vrea să folosesc cuvinte nepotrivite... ciolanul se împarte între cei care ajung în funcții importante", a subliniat Mohammad Murad.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.5295
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.5295
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5295 RON
GBP flag1 GBP = 5.8826 RON
CHF flag1 CHF = 5.2969 RON
AUD flag1 AUD = 2.8108 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.1990 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4551 RON
XAU flag1 XAU = 450.1929 RON
Monede Crypto
1 BTC = 375207.07RON
1 ETH = 8089.05RON
1 LTC = 381.29RON
1 XRP = 9.54RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel