Publicitate
Totuși, nu se știe încă dacă creșterea exporturile sunt capabile să amortizeze în timp ce o criză imobiliară prelungită care a dus la o slăbire persistentă a cererii interne.
Exporturile din cea de-a doua economie mondială au crescut cu 7,6% în valoare anuală în luna mai, potrivit datelor vamale publicate vineri.
Însă importurile au crescut într-un ritm mai lent, de 1,8%, de la o evoluție de 8,4% în luna precedentă, subliniind fragilitatea consumului intern.
În timp ce creșterea economică din primul trimestru a depășit previziunile, iar datele solide privind exporturile și producția din martie au sugerat că îmbunătățirea cererii globale ar putea ajuta eforturile oficialilor chinezi de a readuce economia pe linie dreaptă, noi indicatori care arată un consum intern mai slab au redus optimismul inițial.
Criza prelungită din sectorul imobiliar rămâne cea mai mare piedică pentru economia chineză, încrederea scăzută a investitorilor și a consumatorilor afectând consumul intern și subminând activitatea întreprinderilor.
Analiștii se așteaptă ca, pe termen scurt, China să aplice mai multe măsuri de sprijin politic, în timp ce angajamentul guvernului de a spori stimulentele fiscale ar trebui să contribuie la susținerea cererii interne.
Luna trecută, Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit prognoza de creștere a Chinei pentru 2024, în conformitate cu obiectivul de creștere al Beijingului de „aproximativ” 5%, dar a avertizat asupra riscurilor pentru economie cauzate de problemele din sectorul imobiliar.
Acțiunile chineze au scăzut datorită faptului că cifrele pozitive privind exporturile au fost eclipsate de un raport potrivit căruia legislatorii americani au făcut presiuni pentru a interzice firmelor chineze de baterii care au legături cu Ford și Volkswagen să exporte în SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.