Ziua de lucru în companiile private şi în administraţii se va încheia la orele 14:00, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez pentru televiziunea publică. El a justificat această decizie prin necesitatea "de a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric".
Noi demonstraţii au avut loc duminică la Caracas pentru a protesta faţă de numeroasele pene de curent care afectează Venezuela de la începutul lunii martie. Unele dintre aceste manifestaţii au fost suprimate de grupuri civile înarmate.
Preşedintele Nicolas Maduro, care a atribuit aceste pene de curent unor acte de sabotaj, a dat undă verde organizaţiilor civile care îl sprijină să intervină pentru reprimarea manifestanţilor pe care îi acuză că doresc înlăturarea sa de la putere.
Citește și: O țară în beznă. Mai rău decât în România lui Ceaușescu
Caracas şi 20 din cele 23 de state venezuelene au rămas fără curent electric vineri seara, iar multe regiuni s-au confruntat sâmbătă cu aceeaşi situaţie. Pene uriaşe de curent au afectat deja ţara între 7 şi 14 martie precum şi în perioada perioada 25 - 28 martie.
"Nu avem apă, lumină, internet, telefon, suntem rupţi de lume, am ajuns la cea mai rea situaţie pe care ne-o putem imagina'', a afirmat Joaquin Rodriguez, avocat în vârstă de 54 de ani, care a participat la manifestaţii în cartierul Los Palos Grandes din Caracas.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat duminică intrarea în vigoare a unui plan de "raţionalizare" a alimentării cu energie electrică timp de o lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.