După renunţarea la a mai merge la teatru şi alte activităţi distractive - aşa cum anunţa recent, întrebat fiind ce a făcut pentru a reduce din cheltuieli - ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat luni seara că renunţă şi la maşina pe motorină şi că îşi ia una pe benzină.
„Tocmai am renunța la mașina pe motorină și o să iau una pe benzină. Motorina s-a decuplat un pic de benzină, în sensul că prețul la motorină crește. Prețul la benzină chiar s-a ieftinit. N-am văzut ca cineva să anunțe că s-a ieftinit. Anunț eu că s-a ieftinit față de ceea ce se anunța acum 3 săptămâni când am început și noi să facem o serie de controale în benzinării.
Un plin de motorină este undeva la 350 de lei. La 8,5 lei, evident că prețul este scump. De aceea, evident că trebuie să sprijinim și cetățenii, dar și transportatorii“, a spus ministrul Câciu, citat de DC News.
Citeşte şi: "Sprijin pentru România". Elena Cristian, întrebare cheie despre program: Cum poţi acoperi scumpirile cu 125 de lei pe lună?
Liderii coaliţiei de guvernare au organizat, luni seara, o conferinţă de presă în care au vorbit despre programul "Sprijin pentru România", un pachet de măsuri economice şi sociale.
Elena Cristian a vorbit despre acest program într-o intervenţie la România TV.
"Sunt foarte puţine informaţii. Presa a primit o prezentare din 27 de slide-uri cu măsuri care vizează atât mediul de afaceri, cât şi populaţia săracă, definită cumva până la o limită de venit de 1.500 de lei. Toate aceste măsuri arată bine când le citeşti; sunt făcute profesionist, de către o agenţie media, sunt scrise frumos, doar că sunt neconvingătoare, cel puţin până la acest moment.
De ce spun asta? Pentru că sunt foarte multe întrebări, iar prima este 'de unde vin banii?', fiindcă doar 10% din această sumă e acoperită din fonduri europene, iar acestea nu vor finanţa niciodată vouchere pentru persoanele cu venituri reduse. De unde vor veni banii, pentru că dacă nu cresc încasările la buget, atunci înseamnă că se iau din altă parte.
Măsurile sunt îmbrăcate frumos, dar 50 de euro la două luni pentru susţinerea scumpirilor din ultimii ani ce înseamnă? 50 de euro sunt 250 de lei, adică 125 de lei pe lună. Eu nu cred că pot fi susţinute, cu această sumă, toate aceste scumpiri.
Eu aştept ordonanţa, aştept normele, aştept să văd mecanismul de implementare pentru toate aceste măsuri", a explicat Elena Cristian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.