Au fost impuse măsuri care să limiteze circulaţia la fermă, fiind efectuate investigaţii suplimentare pentru a identifica originea bolii. Guvernul a dat asigurări că boala nu reprezintă un risc pentru oameni.
"Am activat planul de răspuns al Guvernului scoţian pentru a proteja industria noastră agricolă valoroasă, inclusiv măsuri care să limiteze circulaţia la fermă", a afirmat Fergus Ewing, secretar de stat pentru economia Rurală.
Şeful Autorităţii Sanitar-Veterinare, Sheila Voas, a cerut fermierilor care sunt îngrijoraţi să solicite imediat o consultaţie din partea medicului veterinar.
Boala vacii nebune a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie spre sfârşitul anilor '80, s-a răspândit şi spre alte regiuni europene şi a afectat cirezile până la începutul anului 2000.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.