Rata de participare a persoanelor adulte (cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani) din Uniunea Europeană la programe de învăţare pe tot parcursul vieţii a crescut gradual din 2015, când se situa la 10,7%.
Cea mai scăzută rată de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeană la programe de învăţare pe tot parcursul vieţii se înregistra anul trecut în România (0,9%), Bulgaria (2,5%), Croaţia (2,9%), Slovacia (4%) şi Grecia (4,5%), iar cea mai ridicată în Suedia (29,2%), Finlanda (28,5%) şi Danemarca (23,5%).
Citește și: Se apropie marea concediere. Mii de posturi de la stat dispar
Unul dintre obiectivele cuprinse în cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale ("ET 2020") prevede că cel puţin 15% din adulţi ar trebui să participe la activităţi de învăţare pe tot parcursul vieţii până în 2020.
În medie, rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeană la programe de învăţare pe tot parcursul vieţii este mai ridicată în rândul femeilor (12,1%) decât în rândul bărbaţilor (10,1%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.