Dumitru Nancu, director general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), vine astăzi în studiourile DCNews, DCBusiness și DCNewsTV.
Interviul este transmis de la ora 16:00, pe cele trei site-uri, dar și pe Facebook și Youtube DCNews.
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă.
Citește și: Dumitru Nancu, despre IMM Invest: La un leu garantat statul primește 10
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a fost invitat la emisiunile DCBusiness și DCNews unde a vorbit despre activitatea Fondului și despre rezultatele și beneficiile programului IMM Invest.
Directorul Dumitru Nancu a amintit că FNGCIMM a devenit în anul 2022 cea mai profitabilă companie de stat din România.
Șeful Fondului a vorbit despre programul IMM Invest care a pornit în plină criză de COVID-19 și a fost dat exemplu de către Comisia Europeană. Prin IMM Invest au fost finanțate 58.000 de companii, fiind cel mai mare program de acest fel.
”În 2020 au beneficiat 25,650 de firme, acum am ajuns la 58.000 și sperăm ca la sfârșitul acestei luni să ajungem la 60.000 de firme. Este cel mai mare parteneriat public privat între stat prin fondul de garantare, ministerul de finanțe și instituțiile financiar bancare (21 de astfel de instituții), care au finanțat economia românească cu 38 de miliarde de lei, aproape 4% din PIB iar statul a garantat 31 de miliarde”, a explicat Dumitru Nancu.
Directorul FNGCIMM a arătat că: ”Ajutorul de stat care a constat, fie în subvenționarea dobânzilor pentru8 luni de zile sau 24 de luni, ori 10% alocație financiară, statul, prin Ministerul de Finanțe, a finanțat cu un miliard programul. Acesta a fost practic efortul bugetar pe anul acesta, un miliard de lei, pentru a ajuta aceste companii”, a declarat Dumitru Nancu și a adăugat că: ”În schimb, are loc un efect de multiplicare pe orizontală despre care deja putem spune că la un leu garantat de stat se poate ajunge la 10 lei, un lucru pe care programul IMM Invest l-a arătat în 2020, când statul a garantat cu 12 miliarde că dacă statul a garantat cu 12 miliarde, efortul bugetar fiind de 400 milioane de lei, s-au întors la buget 13 miliarde prin CAS, CASS etc”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.