”Cred că se cunoaște, mai ales ceea ce se întâmplă în București, este un blocaj la nivelul Capitalei, nu numai asupra noastră, asupra majorității dezvoltatorilor. S-a reușit să se creeze această imagine a dezvoltatorilor ca și cum niște rechini imobiliari, care vin, fac profituri și fug. Noi nu am dezvoltat nicidecum Greenfield-ul în grabă. Greenfield este o dezvoltare care durează de 15 ani și care va mai dura încă 15 ani. Greendfiel este un cartier. Pentru că i-am auzit pe mult spunând că Greendfiel este construit undeva în câmp. Îi invit să vină și să vadă. Noi am dezvoltat acolo o infrastructură imensă, avem peste 42% spații verzi. Am făcut de la stații de transport în comun, bulevarde, parcuri, școală, plus un centru comunitar mare, cu magazine de proximitate, cu centru de sănătate, cu tot ce trebuie pentru locuitori. Este un cartier dezvoltat, tematizat, după un master-plan și care este făcută, după părere mea, ca la carte. Avem opt parcuri, inclusiv unul mare, cu locuri de joacă, terenuri de sport. Cei care locuiesc în Greenfield pot să apreciere aceste lucruri. Și repet, le-am făcut din resursele noastre și nicidecum cu Primăria. Am construit infrastructură, am adus absolut toate utilitățile, avem apă, gaze, canalizare”, a spus Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.
”Nu vi le-a adus Primăria?”, a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac.
”Nu. Primăria nu a adus nimic”, a răspuns invitatul său, precizând că Greenfiel se află în Sectorul 1, ”iar celebrul drum în cauză este limita acestui sector și limita Bucureștiului cu Voluntari. Este un drum din 1972. Iar porțiunea de drum blocată de Romsilva este de 300 de metri din 1,2 km până la noi și încă un kilometru până la Centură”, a precizat Tinu Sebeșanu.
”Deci, din doi kilometri v-au închis 300 de metri, ca să blocheze și dintr-o parte și din alta”, a ținut să sublinieze Bogdan Chirieac, interesându-se, totodată, câte apartamente sunt în Greenfield.
”În prezent, sunt 6500 de locuitori, iar la capacitate maximă vor fi 15.000”, a răspuns CEO Impact, adăugând că vineri noapte ”Romsilva a turnat betoanele, au fost foarte activi. (...) Au spus că au făcut acest lucru la presiunea unui ONG”.
”Cum adică la presiunea unui ONG? ONG-ul conduce Romsilva”, a întrebat gazda omului de afaceri.
”Da, ONG-urile decid multe lucruri în țara asta. Eu nu mă refer la toate ONG-uri, mă refer la cele foarte puține, care și-au depășit de mult obiectul de activitate și care se ocupă strict de hărțuire”, a spus Tinu Sebeșanu.
De amintiti că, săptămâna trecută, Romsilva a blocat drumul de acces Vadul Moldovei din Băneasa, accesul locuitorilor în ansamblul rezidențial Greenfield fiind astfel sistat. Situația a cauzat deja un mare disconfort în rândul locuitorilor.
Între timp, Primarul general al Capital, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că va propune Consiliului General aprobarea PUZ-ului care prevede o ieşire din cartierul Greenfield în Şoseaua de Centură, după ce va fi elaborat avizul arhitectului şef. "Nu sunt de acord cu un drum permanent asfaltat prin pădure. Ca lucrul acesta să se întâmple, ar trebui să existe un plan urbanistic zonal pe care eu nu o să-l iniţiez vreodată, pentru că acolo este o pădure. Acolo este un investitor care avea obligaţia încă din 2008, din 2007, să facă două drumuri până în Şoseaua de Centură, pe care nu le-a făcut nici până în ziua de azi", a spus Nicuşor Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.