O dronă sinucigașă a putut fi văzută, în august 2019, la ediția bianuală a Taipei Aerospace & Defense Technology Exhibition.
Aeronava fără pilot se aseamănă foarte tare cu dronele care sunt folosite de armata americană dar și cu dronele anti-radar ale israelienilor.
O dronă sinucigașă este o mică și ieftină rachetă de croazieră care are o oarecare capacitatea de distrugere. Acestea pot transporta chiar și sisteme de ghidare iar operate de la distanță pot ajunge la diverse ținte.
De cele mai multe ori, astfel de drone sunt la bază unele comerciale care au la bord în mod normal, focoase de dimensiunea unei grenade.
Drona botezată Cardinalul de Foc, a fost prezentată prima oară la târgul de la Taipei ca dronă de asalt sol-aer, relatează website-ul Alert 5, care citează informații din cadrul târgului.
Americanii au testat un aparat nemaiîntâlnit. Construit de Boeing VIDEO
Drona Cardinalul de Foc are două elice este lungă de aproximativ 1,22 m, aanvergura aripilor au în jur de 1,83 m și cântărește în jur de 7 kg. Este dotată cu senzor electro-optic și infraroșu și își selectează țintele utilizând ”un sistem inteligent de detectare a obiectelor”, mai spune Alert 5.
Alert 5 nu face niciun fel de apreciere legată de raza de acțiune a dronei dar mai mult ca sigur că operează la aceeași distanță precum dronele de supraveghere Puma ale armatei SUA, adică ajung la distanța de 16 km și zboară la înălțimea de 150 de metri și se deplasează cu viteza de 80 km/h.
Dronele Puma sunt controlare de un om prin unde radio ceea ce duce la ideea că și Cardinalul de Foc este operat în același mod. Trupele de la sol aflate în apropierea forțelor inamice ar putea ridica multe astfel de drone creând dificultăți prin numărul mare apărării.
Acest gen de tactică este folosită de forțele militanților din Orientul Mjlociu cu jutorul propriilor lor drone. În ianuarie 2018 un roi de 10 drone, controlate de rebeli, având la bord explozibili au atacat baza militară rusească din vestul Siriei.
Cealată dronă sinucigașă a taiwanezilor poate ataca apărarea antiaeriană. Chien Hsiang a fost prezentată prima oară în 2017 la târgul de la Taipei. Această se aseamără izbitor cu drona israeliană Harpy UAV. Harpy transportă un focos de 32 kg și se deplasează cu o viteză de 180 km/h până la o distanță de 480 de km.
Ministerul Apărării din Taiwan spune că va cheltui în jur de 2,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta drona Chien Hsaing care poate fi lansată de pe camion până la începutul anului 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.