Publicitate
Dragnea a răspuns, fiind întrebat de presă despre discuţiile privind modificarea OUG 114, că acestea sunt "în grafic''.
''În această săptămână vom finaliza discuţiile despre sistemul bancar şi despre fondul de pensii în cadrul Ordonanţei 114. Aşteptăm ca doamna premier să se întoarcă şi să îi prezentăm textul articolului, urmând ca săptămâna viitoare să avem o ultimă discuţie pe energie şi operatorii de telefonie mobilă. Suntem în grafic'', a precizat Dragnea.
Liviu Dragnea a participat, vineri, la Târgovişte, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dâmboviţa şi a susţinut o conferinţă de presă.
Citește și: Prima declarație a lui Teodorovici după promulgarea bugetului
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că, în această săptămână, MFP "închide" propunerea de modificare a OUG 114 în privinţa băncilor şi a Pilonului 2 de pensii, fixându-şi ca termen pentru ''clarificarea'' acestui act normativ finalul lunii martie.
"Noi, la Finanţe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci şi Pilon 2. Colegii din Guvern responsabili de zona Energie şi Comunicaţii fac acelaşi lucru, astfel încât următoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare şi săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar şi în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul 2, va trebui să notific şi Banca Central Europeană, pentru că aşa am stabilit. Avem deja un concept agreat şi de Asociaţia Română a Băncilor", a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.
El a spus că, până la finalul lunii, se va ajunge la un consens pe OUG 114.
Ministrul a arătat că nu ia în calcul o eventuală prorogare a ordonanţei.
"Eu îmi fixez ca obiectiv să clarificăm actul normativ care va modifica OUG 114 până la finalul lunii martie. Dacă vom clarifica cu actorii din piaţă, ce rost are să mai prorogi? Dacă prorogi, iar laşi liber la discuţii, suspiciuni, speculaţii", a explicat Teodorovici.
Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că există varianta de rezervă a prorogării termenului de intrare în vigoare a OUG 114/2018, dacă modificările care trebuie aduse actului normativ nu vor fi finalizate până pe 31 martie, când ar urma să îşi producă efectele actul normativ.
Faptul că România are un buget abia în luna martie este o problemă, dar la această problemă trebuie să găsească soluţii şi partea guvernamentală şi cea parlamentară dar şi preşedintele Iohannis, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
"Este o problemă că avem buget abia în luna martie, şi la această problemă trebuie găsite soluţii din toate părţile, şi din partea guvernamentală, şi din partea parlamentară, şi din partea domnului preşedinte. Trebuie să evităm situaţii de acest fel, întârzieri. Cred că pentru binele nostru ca economie, ar trebui ca toţi să stăm la masă şi să stabilim exact care sunt paşii, astfel încât oricine ar guverna, oricine ar fi la Cotroceni sau în altă parte, să respecte aceşti paşi. Mă bucur că avem un Buget aprobat, avem multe lucruri de făcut şi cel mai important este să ne apucăm de treabă", a adăugat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.
Întrebat de ce nu a luat în calcul criticile formulate de Administraţia Prezidenţială pe subiectul bugetului, Eugen Teodorovici a argumentat că nu a primit invitaţie la Cotroceni pentru discuţii punctuale.
Citește și: Decizie finală. Parlamentul a votat din nou bugetul pe 2019
"Noi am avut argumentele noastre, şi din păcate dinspre Administraţia Prezidenţială nu am primit nici un mesaj de invitaţie la discuţii în care să putem comenta despre temerile colegilor din Administraţia Prezidenţială. Aşa, ca aprecieri generale, nu cred că sunt suficiente motive ca să ducem din nou pe Buget o discuţie care, aţi văzut în Parlament, este inutilă. S-a folosit acest prilej pentru declaraţii politice, care nu fac bine economiei noastre în ansamblu", a încheiat ministrul Finanţelor.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, informează Administraţia Prezidenţială.
Bugetul acestui an este construit pe o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar 2,76% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 2,8%. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei.
Articole Recomandate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.