"Noi folosim un sistem de 2 ani și jumătate, se cheamă Therapy Monitor, practic combină o aplicație conectată cu o bază de date și cu toate aparatele de dializă, dar și cu alte aparate de alte monitorizări clinice sau analize. În momentu acesta avem 48 de pacienți care sunt conectați. Tratamentele lor sunt practic sub oblăduirea acestui sistem fără a exclude factorul uman, pentru că nu este nevoie și pentru că e bine să existe factorul uman. La ce ne ajută acest sistem? Dacă unul dintre noi și suntem puțini medici nefrologi din păcate în România. Am acces de acasă și colegii mei au acces de acasă, și pot controla fiecare tratament la toți cei 48 de pacienți care sunt dializați la un moment dat printr-o interfață foarte prietenoasă, astfel în cât poți să vezi lucrurile normale și anormale. Poți să intervii, să verifici medicația, să adaugi medicație, astfel încât pacientul să fie în siguranță.", potrivit Dr. Paul Gusbeth.
Telemedicina. Avem un sistem. Dan Haliga (Innovate IT): De aici am pornit
Acesta a mai declarat și faptul că în viitor se poate extinde TELEMEDICINA așa că pacienții vor putea de acasă să facă HEMODIALIZĂ.
"Pentru viitor însă, aceste aplicații de TELEMEDICINĂ se pot extinde, se pot interconecta diverse structuri spitalicești, inclusiv cu centrele de dializă, dar mai ales, viitorul va fi pentru o parte din pacienți HEMODIALIZA la domiciliu! În anumite țări nordice se practică.", a spus Paul Gusbeth.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.