Publicitate
Ea a punctat faptul că prin acordul bilateral va fi dezvoltată, începând de mâine, următoarea etapă a studiilor privind amplasamentul pentru reactoarele nucleare modulare de la Doicești.
”În spiritul cooperării transatlantice, sunt încântată să anunț câteva etape importante ale parteneriatului nostru energetic cu România. Sunt foarte încântată să anunț că Fluor și Sargent & Lundy au ajuns la un acord de principiu cu Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) din România pentru modernizarea și dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă.
Acest proiect a fost un rezultat al unui acord interguvernamental inovator între Statele Unite și România privind cooperarea în domeniul energiei, care stabilește un proces continuu de dialog, sprijin și parteneriat în schimbul folosirii bunurilor și serviciilor energetice americane. Am încheiat acorduri similare cu Polonia și Bulgaria și dorim să încheiem și altele.
În baza aceluiași acord, vom lansa mâine următoarea fază a studiilor de inginerie specifice amplasamentului pentru un proiect SUA-România al unui reactor modular de mici dimensiuni. Compania americană NuScale Power și SNN din România au convenit să colaboreze în vederea implementării tehnologiei NuScale la o centrală de cărbune ieșită din uz. Această sursă fără emisii de carbon va contribui la eliminarea treptată a activelor pe cărbune din România și o va poziționa drept un potențial centru al lanțului de distribuție SMR.”
Secretarul pe chestiuni energetice din SUA a vorbit și de un nou parteneriat care are în prim-plan un proiect inovator pentru București, care este menit să îmbunătățească modul de încălzire al locuințelor din Capitală.
”De asemenea, sunt încântată să anunț astăzi un memorandum de înțelegere între Sage Geosystems, o companie americană de energie geotermală, și ELCEN, o companie de stat care furnizează energie termică pentru peste 1,2 milioane de locuitori din București.
Acest parteneriat va explora potențialul de înlocuire a unei centrale termice pe bază de combustibili fosili cu o sursă de energie alternativă curată și fiabilă - generând până la 70 de megawați de energie curată. Aceasta este suficientă pentru a alimenta aproximativ 14.000 de locuințe! Parteneriate inovatoare precum acesta sunt o piatră de temelie a tranziției energetice, o dovadă a ceea ce putem realiza împreună și un semn a ceea ce va urma”, a conchis Jennifer Granholm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.