Bruschete grecești
Acestea sunt o idee bună și gustoasă pentru un aperitiv ușor și diferit de tipurile clasice de aperitive.
Sunt o combinație între clasicul bucătăriei italiene (bruschetele) și elemente grecești (salată grecească)
Ingrediente: 8 felii de pâine; 250 gr roșii cherry; 1 ceapă; 1 castravete; 150 de gr. de brânză(preferabil Feta); ulei de măsline extravirgin (din abundență)
Cum se prepară: Rumeniți feliile de pâine (în tigaie, grill sau cuptor timp de 5 minute). Zdrobiți feta și, separat, spălați roșiile și tăiați-le în 4. Tăiați ceapa și castravetele rondele subțiri.
Începeți să clădiți pe bruschetă: un strat de roșii, felii de ceapă, castraveți și, în cele din urmă, adăugați feta și busuioc proaspăt. Stropiți cu ulei de măsline.
Somon afumat și ananas și coacăze
Dulceața și prospețimea ananasului se potrivesc foarte bine cu textura somonului afumat.
Ingrediente: jumătate de ananas (preferabil, proaspăt); 200 de gr. de somon afumat (feliat subțire), lămâie (după gust); piper, câteva foi de salată
Cum se prepară. Aveți două opțiuni: fie le aranjați pe un platou, alternând feliile de ananas cu cele de somon, fie le puteți aranja pe o bruschetă, alternând bucăți mici de ananas cu cele de somon și de salată. Asezonați cu piper. Nu uitați să stoarceți și niște lămâie.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.