"Nu-l cunosc prea bine. Nu am vorbit prea mult cu el", a declarat Trump în grădina Casei Albe, înainte de o deplasare în Texas.
"Nu-i un om pe care să-l cunosc bine", a insistat el. Sondland "a susţinut la început alţi candidaţi, nu pe mine", a spus Trump, referindu-se la alegerile primare republicane din 2016.
Totuşi, într-un mesaj pe Twitter din 8 octombrie, Donald Trump părea mai puţin distant faţă de Gordon Sondland, un bogat om de afaceri pe care chiar el l-a numit ambasador şi care a donat un milion de dolari comitetului de nominalizare a lui actualului preşedinte. "Mi-ar plăcea foarte mult ca ambasadorul Sondland, care este cu adevărat un om de bine şi un mare american, să depună mărturie", a transmis atunci Trump.
Miercuri, el a citit în faţa reporterilor din nişte note scrise de mână care demonstrează, a susţinut el, că nu i-a cerut niciodată nimic omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în legătură cu rivalul său democrat Joe Biden.
Donald Trump, condamnat la plata unei amenzi. Milioane de dolari
Gordon Sondland "a avut o convorbire foarte scurtă cu mine". "A spus doar atât: ce doriţi? Şi iată răspunsul meu. Sunteţi gata? Camerele sunt pornite? 'Nu vreau nimic'. Asta i-am spus. Am spus de două ori", a explicat Trump.
"Nu vreau nimic. Nu vreau nimic. Nu vreau favoare contra favoare. Spuneţi-i preşedintelui Zelenski să facă ce este bine. Este ultimul cuvânt din partea preşedintelui Statelor Unite" - se putea citi pe notiţele prezentate de Trump, potrivit AFP.
Audiat în cadrul procedurii de destituire lansate de democraţii din Congres, o anchetă menită a stabili dacă Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru câştiguri politice personale, ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană a declarat miercuri că a dat curs "ordinelor" primite de la preşedinte în dosarul ucrainean.
Procedura de "impeachment" împotriva lui Trump a fost decisă după ce un "avertizor de integritate" a determinat publicarea conţinutului unei discuţii telefonice între preşedintele american şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski din 25 iulie, în cadrul căreia Trump i-a cerut interlocutorului să îl ancheteze pe Joe Biden, democrat bine plasat în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2020, în legătură cu activităţile din Ucraina ale fiului său Hunter Biden, care a fost membru în consiliul de supraveghere al companiei de gaz Burisma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.